Albirea dinților Zoom

Până in prezent nu există la nivel mondial o metodă de albire a dinților mai rapidă, mai sigură și mai eficace decât albirea dentară Zoom Advanced Power !

În urma numeroaselor studii efectuate, s-a dovedit științific că cea mai eficientă metodă de albire dentară este cea realizată cu ajutorul lămpii Zoom Advanced Power (USA), sistemul reușind să albească chiar și dinții care nu răspundeau la alte metode de albire existente!

Ce este albirea dentară Zoom ?

Zoom Advanced Power este un procedeu medical care are ca obiectiv modificarea culorii dentare spre nuanțe mai deschise, procedeu denumit simplu - albire dentară. Metoda Zoom se bazează pe un gel special aplicat pe dinți care este activat de o anumită lungime de undă luminoasă, eliberând oxigen activ. Acest oxigen pătrunde în structura dintelui, reușind să „rupă” pigmenții coloranți - având ca rezultat albirea dentară.


Procedura Zoom poate afecta smalțul dinților mei ?

Cu certitudine, NU ! Numeroasele studii clinice efectuate în cadru universitar sau independent în Statele Unite cât și în alte țări din lume au demonstrat nu numai că sistemul Zoom este absolut sigur pentru sănătatea dentară cât și faptul că reușește să „întărească” smalțul dentar datorită complexului de micro elemente din componență.

Ce se întâmpă de fapt în cursul procesului de albire ?

Albirea dinților se produce prin „ruperea” pigmenților dentinari sub influența oxigenului activ din componența gelului de albire Zoom. Acest gel este aplicat pe dinți și apoi este activat la o anumită lungime de undă luminoasă, dată de lampa de albire Zoom.

Cum se realizează albirea Zoom ?

În cabinetul Smart Dental, procedura de albire Zoom începe prin efectuarea unei igienizări complete a dinților, care cuprinde detartraj, periaj profesional și airflow (air-abrassion). După realizarea igienizării, se realizează o fotografie de detaliu și se măsoară culoarea inițială a dinților. În continuare avem niște pași preciși pe care îi urmăm la fiecare tratament de albire, și pe care îi sintetizăm în imaginea următoare. Are loc izolarea precisă a gingiilor, a obrajilor, astfel încât doar dinții vor fi expuși tratamentului de albire (imaginile 1 - 7). După izolare, pe dinții dumneavoastră va fi aplicat gelul de albire Zoom care va fi activat de lumina specială emisă de lampa Zoom Advanced Power (imaginile 8-9). În total sunt 3 ședințe de aplicare și activare a gelului, fiecare a câte 15 minute. La sfârșitul procedurii, dinții dumneavoastră sunt vizibil mai albi, iar noua culoare o vom măsura din nou pentru a o compara cu cea inițială (imaginea 10). Vom realiza și o fotografie finală. Un alt gel fluorizat va fi aplicat pe dinți. În total, întreaga procedură durează aproximativ 2 ore.


Cât este de neplăcut acest procedeu de albire ?

Procedura de albire Zoom nu este dureroasă dar poate fi prezent un anumit discomfort tranzitoriu ce poate fi asocial cu sensibilitatea dentară, datorat stimulilor termici. De obicei, această sensibilitate tranzitorie încetează după primele 24 de ore.

Cât timp persistă rezultatul obținut în urma albirii Zoom ?

Rezultatul obținut prin procedura de albire Zoom rezistă suficient de mult și depinde în mod direct de igiena orală. În general rezultatul persistă între 3 și 7 ani dar această perioadă poate fi extinsă prin utilizarea sistemului Zoom Home System.

Am vreo restricție în urma albirii dentare Zoom ?

În cursul procedurii de albire Zoom are loc o deshidratare a dinților care revine la normal după 48 de ore. De aceea, în această perioadă imediată albirii dentare, este recomandată limitarea consumului de alimente și băuturi cu conținut ridicat de coloranți, precum: cafea, cola, ceai, vin roșu, sos de soia, ketchup, dulcețuri de fructe de pădure și bineînțeles, fumul de țigară. Aceste prime 48 de ore după albire sunt cruciale pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Când să evit albirea dentară Zoom ?

Procedura Zoom este contraindicată în timpul sarcinii sau lactației la femei, la copii sub 16 ani, la pacienții cu sensibilitate luminoasă crescută, la pacienții cu melanoame sau alte tipuri de cancer de piele.

Cum să prelungesc durata de persistență a albirii dentare ?

Pentru a crește perioada de persistență a rezultatelor obținute, trebuie să renunțați la obiceiurile care produc colorarea dinților. Recomandăm de asemenea utilizarea unor periuțe de dinți ultrasonice, a aței dentare și a unor paste de dinți cu efect de albire. Periodic, se poate folosi sistemul Zoom Home System. De asemenea, menținerea unei igiene orale exemplare și vizita la dentist o dată la 6 luni pentru o igienizare profesională sunt extrem de importante.

Cu ce este diferit sistemul Zoom față de celelalte metode de albire dentară ?

În primul rând sistemul Zoom chiar reușește să albească dinții, față de celelalte metode disponibile. În plus, este extrem de eficace și rapid. Totodată, față de celelalte sisteme de albire dentară disponibile, Zoom este dovedit științific ca fiind complet sigur pentru smalțul dentar, reușind chiar să crească rezistența dintelui cu 25-37%. Acest fapt se datorează prezenței complexului ACP din compoziția gelului de albire Zoom. ACP - amorphous calcium phosphate - este o substanță care „umple” microfisurile și microdefectele smalțului dentar transformându-se în hidroxiapatită - complexul structural de bază al smalțului dentar.

În imaginea următoare vă prezentăm un alt caz de succes a tratamentului de albire Zoom. Rezultat obținut într-o singură vizită la cabinetul nostru !


Sistemul de albire dentară Zoom este sistemul numărul 1 în Stetele Unite în domeniul esteticii prin albire dentară, dovedindu-și superioritatea și eficacitatea prin numeroase studii realizate de-a lungul timpului.

Serviciile medicale fără compromis