Consultația la dentist

Bun venit în cabinetul stomatologic Smart Dental Cluj-Napoca !

Cum decurge prima vizită la cabinetul stomatologic Smart Dental Cluj-Napoca ?

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra problemelor din cavitatea ta bucală este necesară o consultație de specialitate. În cadrul acesteia, vom discuta pe lângă problemele de sănătate generale și Nevoile – Dorințele – Așteptările tale de la tratamentul stomatologic pe care îl vei urma. Îți vom cere să completezi un chestionar medical, pentru a ne fi mai ușor să înțelegem Nevoile pe care le ai din punct de vedere stomatologic. O radiografie panoramică ne este necesară pentru a avea o imagine de ansamblu asupra problemelor cavității tale orale. Vom realiza câteva fotografii pe baza cărora vom discuta Dorințele tale din punct de vedere estetic. Estetica dentară este ramura stomatologiei cu cel mai mare impact asupra personalității tale, de aceea vom discuta toate posibilitățile de tratament de care poți beneficia în cabinetul nostru stomatologic din Cluj-Napoca.

În urma examenului clinic iți vom propune mai multe planuri de tratament, iar de comun acord vom stabili realizarea unuia dintre acestea. Îți vom putea spune care sa fie Așteptările tale la finalul acestuia.

Educarea pacienților este o preocupare continuă în cabinetul nostru stomatologic. Pe lângă ilustrațiile și explicațiile oferite pacienților, în cabinetul Smart Dental Cluj-Napoca a fost introdusă tehnologia digitală. Conform principiului „O imagine face cât o mie de cuvinte”, peste 100 de filmulețe de animație (MediaMed - Canada) care ilustrează diferite proceduri medicale dentare au fost puse la dispoziția dumeavoastră.
În acest mod, fiind pacientul nostru vă veți putea face o imagine reală asupra tratamentului pe care medicul dentist il va efectua.

Nu vom lăsa nimic la voia intâmplării, dorim să fim la înălțimea Nevoilor – Dorințelor și Așteptărilor tale.

Cât costă o plombă?

Este o întrebare pe care o auzim des. Un dinte cu un proces carios poata să aibă diferite grade de distrucție coronară, iar soluțiile de tratament sunt diferite în funcție de situație. Variante posibile de tratament:

Obturație (plombă) din material compozit;
Reconstrucție ceramică CEREC (Inlay sau Onlay) - dacă mai mult de 40% din structura dintelui a fost distrusă;
Tratament endodontic (dacă a fost afectat și nervul), urmat de pivot de fibră de sticlă și obturație sau coroană dentară;
sau chiar Extracția dintelui – dacă rădăcina dintelui și/sau coroana acestuia sunt compromise irecuperabil.
Așadar, ceea ce poate fi considerat de către un pacient "un dinte care are nevoie de o plombă" poate avea uneori implicații mult mai serioase, cu necesitatea efectuării unor tratamente complexe.

Aceste lucruri nu pot fi stabilite telefonic ci este nevoie de o consultație!

Serviciile medicale fără compromis