Estetica dentară

Estetică dentară
Estetica dentară este ramura stomatologică cu un impact deosebit de important asupra aspectului facial al fiecărei persoane, de aceea în cabinetul stomatologic Smart Dental din Cluj-Napoca, vom pune un accent deosebit pe această latură, oferindu-vă cele mai moderne sisteme și tehnici de îmbunătățire a esteticii dentare. Dintre metodele de tratament puse la dispoziția dumneavoastră în cabinetul nostru, amintim:

Smile Design Concept

Putem prefigura tratamentele de estetică dentară, astfel încât pacientul va putea previzualiza aspectul final al tratamentului estetic - detalii aici.

Tratamente de albire dentară Zoom Advanced Power

NOU! În cabinetul stomatologic Smart Dental Cluj-Napoca, folosim cel mai performant sistem de albire dentară disponibil în prezent la nivel mondial: ZOOM Advanced Power - detalii aici.

Fațete Ceramice

Pentru că un zâmbet impecabil se obține numai atunci când dinții sunt într-o stare perfectă, echipa Smart Dental folosește cu succes fatețele ceramice dentare.


Fațetele dentare sunt niște foițe subțiri de ceramică care se lipesc pe suprafața dinților după șlefuirea unei suprafețe foarte subțiri a smalțului (0.6-1 mm) aducând numeroase avantaje: se păstrează vitalitatea dintelui datorită șlefuirii minime, nu conțin metal - fiind deci foarte estetice, pot reface cele mai pretențioase zâmbete prin transluciditate și textură similară cu cea a dintelui natural, menajează gingia deoarece limita fațetei poate fi în apropierea gingiei. Ele reprezintă cea mai elegantă modalitate de a îmbunătăți zâmbetul, chiar și atunci când există probleme de formă, lungime, sau poziție ale dinților.

Dificultatea procedurii implică răbdare din partea pacientului precum și o înaltă calificare prinvind principiile estetice ale medicului - tehnicile de preparare, amprentare și cimentare sunt proceduri extrem de sofisticate.

Lucrări protetice integral ceramice și ceramice cu suport de zirconiu

Lucrările ceramice pe suport din zirconiu elimină folosirea metalelor în lucrările protetice, aducând numeroase avantaje.
Zirconiul este materialul viitorului în stomatologia estetică, datorită proprietăților sale deosebite:

asigură o bună biocompatibilitate cu țesuturile cavității bucale
asigură durabilitatea lucrării, datorată rezistenței mecanice deosebite
asigură o estetică deosebită, zirconiul fiind o ceramică cu proprietăți optice remarcabile
elimină complet structura metalică existentă în lucrările metalo-ceramice clasice, evitându-se apariția fenomenelor de coroziune și cele de aparitie a unei colorații negre în jurul gingiei.

Datorită rezistenței deosebite, este singura variantă care permite realizarea unor punți dentare integral ceramice de dimensiuni mari (peste 4 elemente) iar tehnologia de realizare a structurii de zirconiu este complet computerizată. Tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design / Computed Assisted Manufacturing) este o întreagă linie tehnologică compusă dintr-un scanner, cu ajutorul căruia se scaneaza modelul de lucru, computere, mașină de frezat, întreaga tehnologie fiind pusă în mișcare prin numai câteva click-uri. Rezultatele sunt excepționale, adaptarea lucrării pe bonturile protetice fiind perfectă.

Dupa realizarea structurii de zirconiu, peste aceasta, tehnicianul ceramist va stratifica ceramica și va creea forma și culoarea dintelui pentru satisfacția deplină chiar și a celui mai pretențios pacient.

În realizarea lucrărilor pe zirconiu, este utilizată tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design / Computer Assisted Manufacturing) prin intermediul căreia lucrarea protetică va fi perfect adaptată la nivelul preparației realizate de către medic în etapa de pregătire a dinților.

Tehnologia CEREC - Reconstrucții integral ceramice într-o singură ședință !

În cabinetul stomatologic Smart Dental Cluj Napoca, CEREC a devenit opțiunea numărul 1 în reconstrucția dinților cu o distrucție întinsă (distrucție rezultată în urma unei carii profunde sau în urma înlocuirii unor obturații mari). În aceste cazuri, simplele obturații nu pot fi suficiente pe termen lung, dintele având nevoie de un material superior pentru a avea rezistența necesară - ceramica dentară. De aceea, în locul clasicelor obturații (plombe) compozite, la dinții cu distrucție întinsă vom realiza Inlay-uri / Onlay-uri CEREC - adevărate piese „puzzle” ceramice care vor înlocui cu o precizie de nivel micrometric a zonei distruse a dintelui.

Prin aceste Inlay-uri / Onlay-uri CEREC, noi vom aborda cu mult mai mult simț conservativ tratamentul unui dinte, înlocuind doar porțiunea ce lipsește a dintelui în urma unei carii, fracturi, obturații vechi (dorim să păstrăm cât mai mult din dintele dumneavoastră). Astfel, reușim să recontruim dintele dumneavoastră printr-o metodă mult mai conservativă decât clasicele coroane dentare (coroanele necesită o șlefuire integrală a dintelui).

Cheia pentru realizarea acestor tratamente speciale este tehnologia avansată pe care o utilizăm - CEREC 3D. Mai multe informații - aici.

Serviciile medicale fără compromis