Profilaxia dentară

Ce este profilaxia dentară ?

Profilaxia dentară este cea mai simplă și mai ieftină metodă de tratament stomatologic.
Sub numele de profilaxie dentară sunt reunite toate metodele de prevenire a îmbolnăvirii țesuturilor dentare.

În cabinetul nostru, vă oferim următoarele servicii de profilaxie dentară:

Control periodic
Îndrumări privind igiena dentară, metodele de periaj eficiente precum și modul de utilizare al mijloacelor auxiliare de igienizare (ața dentară, periuțele interdentare)
Detartraj, periaj profesional și Air-flow (air-abrassion)
Fluorizarea locală
Sigilarea șanțurilor și fosetelor
Igiena orală

Igiena cavității bucale este de o importanță majoră, atât pentru sănătatea noastră, cât și din punct de vedere social, deoarece când intrăm în contact cu o altă persoană primul impact este cel vizual, iar un zâmbet frumos este un punct în plus. De multe ori pacienții încearcă să își realizeze un periaj corect dar din pacate nu știu cum.. din acest motiv vă vom explica pe larg toate metodele de periaj dentar precum și cum să folosiți metodele auxiliare de igienizare.

Întrebări frecvente:

Cum îmi aleg periuța de dinți, când o schimb cu una noua?
Cum să folosim ața dentară?
Cum se utilizează apa de gură, ce apă de gură alegem?
Cum îmi igienizez o lucrare protetică, o punte sau o proteză dentară?
Ce trebuie sa facem ?

O igienizare profesională completă (cuprine detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și airflow) cu ocazia controlului stomatologic, de două ori pe an. Trebuie curățați toți dinții, indiferent dacă tartrul este sau nu vizibil cu ochiul liber. Astfel se poate preveni apariția bolilor gingivale, parodontale.
Să ne spălăm pe dinți în fiecare dimineață și seară, după o metodă corectă care poate fi explicată de către medicul stomatolog. Este foarte important ca metoda de periaj să fie una corectă, deoarece prin mișcări greșite periajul dentar poate deveni nu doar ineficient, ci chiar nociv.
Ce NU trebuie sa facem ?

Nu încercați metode „populare" de eliminare a tartrului de pe suprafețele dinților cu diverse substanțe sau instrumente. Tartrul nu va dispărea, în schimb vă puteți intoxica sau traumatiza.
Nu amânați detartrajul din cauză că „tartrul ține dinții la locul lor". Dacă dinții sunt mobili, tartrul împreună cu microbii din compoziția acestuia au determinat acest lucru! Prin amânarea detartrajului, boala evoluează, se agravează și variantele de tratament devin tot mai puține și mai costisitoare.
Fluorizarea locală

Cele mai folosite metode de profilaxie ale afecţiunilor dentare au la bază utilizarea fluorului. Folosit în mod corespunzător, acesta are un rol benefic, participând la îmbunătăţirea calităţii structurilor dentare şi implicit la creşterea rezistenţei acestora. Fluorul poate fi administrat pe cale generală sau locală. Metodele de fluorizare locală presupun aplicarea la nivelul dinţilor a unor geluri, paste sau lacuri cu conţinut crescut de fluor.

Serviciile medicale fără compromis