Ortodonție

Ce este tratamentul ortodontic ?

Tratamentul ortodontic reprezintă modalitatea de aliniere și îndreptare a dinților, stabilizarea și corectarea relațiilor ocluzale între cele două arcade.
Înghesuirile și ocluziile incorecte afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. O masticație deficitară va avea urmări asupra integrității tubului digestiv.

Am nevoie de tratament ortodontic ?

Multe persoane au dinții nealiniați, iar îndreptarea acestora nu este doar un deziderat estetic, ci și o îmbunătățire a sănătății oro-dentare.
Atunci când dinții nu se suprapun corect, mușchii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce duce la probleme ale articulației temporo-mandibulare sau chiar la dureri de cap.

Cat dureaza un tratament ortodontic ?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei și poate dura de la câteva luni până la doi-trei ani. Majoritatea pacienților sunt tratati pe parcursul a unu-doi ani. În acest timp, sunt necesare vizitele la cabinet, la fiecare 4 săptămâni. După îndepărtarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesară purtarea unui aparat de contenție, pentru a ajuta la păstrarea noii poziții a dinților. Odată cu realizarea consultului de specialitate, se va putea aproxima și timpul necesar de purtare a aparatului.

Ce este un aparat ortodontic fix ?

Îndreptarea dinților necesită o ghidare mai precisă decât cea obținută cu un aparat ortodontic mobil. În aceste cazuri se folosesc aparatele fixe, formate din inele și bracket-uri (dispozitive metalice sau ceramice aplicate pe fiecare dinte în parte) și o sârmă metalică ce unește bracket-urile. Acest ansamblu contribuie la schimbarea poziției dinților, medicul specialist ortodont fiind cel care controlează aceste mișcări.

Ce tratamente ortodontice sunt efectuate în cabinetul Smart Dental ?

În funcție de specificul fiecărui caz clinic, după realizarea unor radiografii și modele de studiu, medicul specialist ortodont, dr. Ioana Fodor vă va recomanda aplicarea unui aparat mobilizabil sau fix pentru rezolvarea problemelor dumneavoastră de aliniere a dinților.

Serviciile medicale fără compromis